Translate

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ" 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΓΟΝΕΙΣ


Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

Με την επάνοδο των μαθητών του σχολείου μας στις 18/5/2020 οφείλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις αλλαγές που περιμένουν τους μαθητές μας:
1. Κάθε τμήμα θα χωρίζεται αλφαβητικά σε 2 "ΥΠΟΤΜΗΜΑΤΑ" (πχ Α1Α, Α1Β, Α2Α, Α2Β, κλπ)
2. Σε νέο μήνυμα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα υπάρχει σύνδεσμος (link) με τον ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ για το κάθε ΥΠΟΤΜΗΜΑ, όπως και αναλυτική ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των μαθητών του κάθε υποτμήματος.
3. Στο ίδιο link θα αναγράφονται οι ΗΜΕΡΕΣ και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για το κάθε ΥΠΟΤΜΗΜΑ.
4. ΔΕΝ θα γίνεται πρωινή σύνταξη για την προσευχή και για ενημερώσεις. Οι μαθητές, μόλις το κουδούνι χτυπήσει (8:15 πμ) θα εισέρχονται στην αίθουσα, όπου θα γίνεται η προσευχή και η ενημέρωση από τον εκάστοτε καθηγητή ή την Διευθύντρια/ Υποδιευθύντρια.
5. Οι μαθητές ΔΕΝ θα αλλάζουν αίθουσα, αλλά θα κάνουν όλα τα μαθήματα στην ίδια αίθουσα, με εξαίρεση τα μαθήματα της τεχνολογίας και της πληροφορικής, που θα γίνονται στα αντίστοιχα εργαστήρια, τηρώντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις.
6. Οι μαθητές κάθε ΥΠΟΤΜΗΜΑΤΟΣ θα κάθονται σε καθορισμένο θρανίο, στο οποίο θα αναγράφεται το όνομά τους, με αλφαβητική σειρά, ώστε να μην γίνεται διασπορά του ιού.
7. Θα υπάρχουν μόνον 2 ή 3  15λεπτα διαλείμματα: 1η & 2η ώρα - 1ο Διάλειμμα - 3η & 4η ώρα - 2ο Διάλειμμα - 5η & 6η ώρα - σχόλασμα/10λεπτο 3ο Διάλειμμα - 7η ώρα. Για τυχόν τροποποίηση του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ θα υπάρξει ενημέρωση. Διαφορετικά, ισχύει αυτό που υπήρχε ως τις 10 Μαρτίου.
8. Οι μαθητές θα προαυλίζονται σε συγκεκριμένο χώρο της αυλής, ανά υποτμήμα. Εκεί θα περιμένουν και το πρώτο κουδούνι. Η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο. Θα έχουν μαζί τους το νερό και το φαγητό από το σπίτι. ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.
9. Η Α' & Β' ΤΑΞΗ θα έχουν χώρο προαυλισμού στην μπροστά αυλή. Η Γ' ΤΑΞΗ θα προαυλίζεται στην πίσω αυλή. Με το χτύπημα του κουδουνιού, η Α' ΤΑΞΗ θα μπαίνει από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΣΟΔΟ Α, η Β' ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΣΟΔΟ Β και η Γ' ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΔΟ Γ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Α.
10. Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει στην έδρα ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΧΕΡΙΩΝ & ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ  + ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ για τις επιφάνειες. 
11. Στην αίθουσα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ τα πληκτρολόγια θα καλύπτονται με μεμβράνη, που θα αντικαθίσταται, όταν χρησιμποιούνται.
12. Για το μάθημα της ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ θα έρχονται με φόρμες, αλλά τα ομαδικά παιχνίδια με όργανα (πχ μπάλες) ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, όπως και η είσοδος στο ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ.
13. Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του σχολείου θα παραμένει κλειστή και οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν τα βιβλία που έχουν δανειστεί στα χέρια της ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ή ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ της ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.
14. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ, ΕΑΝ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΣΚΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΔΕΝ  ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Ή ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ & ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΓΥΡΙΑΔΟΥ